Ana Sayfa | Kayıt | Giriş | RSSSunday, 12.05.2024, 08:01

Antalya Kent Portal

Üye Girişi
Reklam
Ana Sayfa » 2010 » August » 28 » Windows 7 İpuçları
11:10
Windows 7 İpuçları

1. Kullanım Klavye Kısayolları

Mouse kullanmadan klavye kısayolları kullanmak oldukça yararlıdır, hem daha hızlıdır hemde pratiktir. Klavye kısayolları şunlardır:

  • Win + Sol Ok ve Win + Sağ Ok Sağ ve sol bölümde pencere açma.
  • Win + Yukarı Ok ve Win + Aşağı OK Simge durumuna küçült veya büyült.
  • Win + M herşeyi simge durumuna küçült.
  • Alt + Yukarı Ok, Alt + Sol Ok, Alt + Sağ Ok Windows explorer'de klasörler arası gezinme.
  • Win + Home Aktif pencere dışındaki her pencereyi simge durumuna küçült. 
  • Win + Alt + '#' Görev çubuğunda '#' numaralı programa hızlı geçiş.

2. Simgeleri düzenlemek

SystemTray

Programların simgelerini kullanım sıklığına göre düzenleyebilirsiniz. 

3. Farenin sol tuşuyla simgelerin özelliklerine erişim.

Görev çubuğunda ki simgelere farenin sol tuşuna basarak yukarı doğru sürüklediğiniz de o simgenin sağ tuşla tıklandığında ki özellikleri açılır. tabi bu touchpad mouse veya dokunmatik ekranlarda daha pratiktir.

4. Sık kullanılanlara her hangi bir klasör ekleme.

AddToFavorites

Herhangi bir klasördeyken veya windows explorer'de gezinirken Sık kullanılanlar klasörünüze mouse ile sağ tuşla tıklayın açılan pencerede şimdiki klasörü sıkkullananlara ekleyi tıklayın artık mevcut klasörünüze sıkkullanılanlardan da ulaşabilirsiniz.

5. Görev çubuğunuza klasörünüzü ekleyin

Windows Explorer'da klasörünüzün üstündeyken sağ tuşla görev çubuğuna sürükleyip bırakın. klasörünüz windows görev çubuğuna eklenecektir.

6. vazife için Pin Kontrol Paneli

PinControlPanel

Sen damla ve sürükle Menü veya pin yapamam Başlat Denetim Masası için görev çubuğunun üzerinden. Kontrol Paneli ve sağ tıklayarak görev çubuğu simgesi Açık vazife için pin. Bunun bir avantajı da Denetim Masası'nı's Jump List son kullanılan işlevlerine hızlı erişim izin vermektedir.

7. Programlar oluşturun Klavye Kısayolları

Windows 7 herhangi bir program için klavye kısayolları oluşturabilirsiniz. Sağ tıklatın program simgesini ve Özellikler'i seçin. Seçin Kısayol sekmesinde, anahtar Kısayol tıklayın, program klavye kısayolu için ayarlanır.

ProgramShortcutKey

8. Open Command Herhangi Klasöründe İstemi

Komut istemine gibi mi? Miss 'Aç Command Window Here' Windows XP güç oyuncak? Basın 'Shift'zaman sağ klasörü tıklatarak menüsünde bağlamında seçeneğe olsun ki. Bu aynı zamanda masaüstü çalışır. Hiçbir güç oyuncak gerekli!

ExpandedContextMenu

9. Görünüm 'için Menü Gönder' Genişletilmiş

Shift tuşuna basın sağ menü bir klik üzerinde ver olsun genişletilmiş bir klasörü.

10. Clear Tip Ekran Metin ayarlayın

monitör ya da laptop ekran LCD bakmak en iyi kullanın Clear Type Tuner için. Menü arama kutusu, Başlat Çalıştır 'cttune.exe' den ya da uygulamasını göstermek gitmek için Denetim Masası'nı ve sol Metin gelen ClearType seçeneğini ayarlayın.

ClearType Tuner

11. Ekranınızda Tam Renkleri alın

sanatçı Eğer bir sen ya da renklerle çalışma, applet Control Panel Display kullanmak Calibrate Renk seçeneği veya kutu arama Menü koşmak dccw.exe den başlayın. Sen ve renk dengesi, bu renkleri doğru şekilde ekranda görüntülenir sağlanması gamma, parlaklık, kontrast ayarlayabilirsiniz.

12. Özelleştir Güç Düğmesi

Yeniden başlatmak durumunda güç düğmesi, yeniden bilgisayarınızı Kapatma varsayılan fazla değişiklik kapamak aşağı, daha sık. kullanmak istediğiniz en sağ tıklatın başlatın, Güç düğmesi eylemi seçin Özellikler'i seçin ve.

StartMenuProperties

13. Git listeler & Başlat Menüsü içinde Madde özelleştirme sayısı

Başlat'ı sağ tıklatın, seçme mal Özelleştir'i tıklatın ve programlarının son sayısını seçmek Aşağıdaki bölüme Boyutu olmak gösterilen Başlat Menüsü Başlat Menüsü ve Listeler sayısı öğeler görüntülenen Git.

14. Search Internet Başlat menüsünden "

SearchInternetStartMenu

Başlat menüsünden "Enable Internet arama varsayılan tarayıcınızı kullanarak. Run GPEDIT.MSCkutusundan Başlat Menüsü arama Editör Politikası başlar Group. bölmede sol, vazife ve gitmekKullanıcı Yapılandırması-> Yönetim Şablonları-> Başlat Menüsü. Sağ Sağ bölmede, tıklatın Düzen Çevrede Enable menü bağlantısını Başlat Internet Ekle Ara.

SearchInternet

15. Eklemek Videolar Başlat Menüsü için

Windows 7 başlamak yemek varsayılan olarak videolarınızı bir bağlantı yeri yok. Başlat Menüsü üzerindeki bir için eklemek videoları bağlamak için sağ tıklatın özelleştirin Başlat seçeneğini seçin, Özellikler'i tıklayın. , Bölümünde Videolar içinde alt linki seçmeniz bir Görünen olarak.

Add Videos

bu ipuçları beğendiniz mi? Söyle bize veya hileler paylaşmak bizimle yorum! Bölüm 2 dikkat etmeyi unutmayın!

Kategori: Software | Görüntülenme: 1268 | Ekleyen: Editor | Derece: 0.0/0
Yorumlar: 0
Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir.
[ Kayıt Ol | Giriş ]
Kategoriler
Antalya [6]
Antalya hakkında aradığınız herşeyi bulacağınız bir kategori.
Türkiye [4]
Güzel ülkemiz Türkiye'den kareler
Software [7]
Yazılım bilgi paylaşım ve download bölümü
Hardware [0]
Donanım ve Test bölümü
Etiket Bulutu
bedava template wordpress Full ücrestsiz ücretsiz Portal şehir rehberi Antalya foto kent rehber resim tatil Antray çarpışma kaza iPhone Itunes jailbreak kırma Software yapmak yazılım blogspot Drupal Free joomla şablon tema thema domain name hosting kampanya Web Sayfası döviz forex kolay para kazanma para yatırım AdSense Gelir para kazanma
Youtube
Arkadaşınla Paylaş
Arşiv

Antalya Kent Portalı © 2024
Free website builderuCoz