Ana Sayfa | Kayıt | Giriş | RSSSaturday, 11.05.2024, 10:33

Antalya Kent Portal

Üye Girişi
Reklam
Ana Sayfa » 2010 » August » 27 » Adsense Gelir Artırma yolları
17:02
Adsense Gelir Artırma yolları

Birçok kişi web sitesinden para kazanmaktadır. Bunlardan en başlıca gelir kaynağı Google AdSense dir. Bu makalede Gelirinizi artırmanın yollarını anlatacağım ama bu yüzde yüz olacak değil amacım sizlere yardımcı olmak. Son yıllarda moda olan blog sayfaları üzerine duracağız. Blog sayfaları bu dönemde bir hayli popüler eğer sizinde bir blog sayfanız yoksa hemen bir tane bu siteden edinebilirsiniz. Ayrıca buradan açacağınız blog sitesi Google Adsense için tam uyumludur.

AdSense gelirinizi artırmak için 7 madde

1. Öncelik

İlk olma ya da önce gelen olarak tanımlanır. Genel olarak insanların dikkat süreleri kısadır, ama o bile web üzerinde para kazanmaya yeter. Sayfanın üst kısmında Adsense reklamı olması önemlidir. Sayfa ilk açıldığında önce Adsense reklamının fark edilme oranı artacaktır buda önemli bir artıdır. Ama bunu yaparken sayfa bütünlüğünüzü de korumalısınız. Adsense reklamlarınızı sayfanızın en altına saklamayınız, ziyaretçileriniz göre bileceği yerlere yerleştirmelisiniz. Bu daha çok sitenin üst kısmı ve içeriğin hemen üstü veya yanları olabilir.

2. Harman

Kendi sitenize bütünleşmiş bir Adsense reklamı ekleyebilirsiniz, sitenizin arka plan rengi ile aynı renk paletini kullanabilirsiniz. Bu tarz reklamlar, gelen ziyaretçilerin daha fazla ilgisini çekmektedir. Sitenizle uyumlu renk paletlerini seçerseniz sayfanızı tamlayacaktır. Sadece resim reklamı yerine bağlantı seçeneklerini de tercih edebilirsiniz. Ayrıca sitenizde cafcaflı veya oldukça dikkat çekici renk paletlerinden uzak durun bu ziyaretçilerinizin web sayfanızı hemen terk etme oranını artıracaktır.

3. İçeriğinizin içinde Adsense reklam kullanmak

Eğer mümkünse eklediğiniz makalenin içinde doğru yerlerde yerleştirdiğiniz adsense reklamlar gelirinizi belli miktarda artıracaktır. Reklam metnin bir parçası gibi görünür, buda okuyucuya tıklama imkânı sağlar.

Mesela Turizm ile ilgili bir yazı yazdınız ve bu makalenin paragraf aralarına metin reklam eklediniz burada google alakalı reklam çıkartacağı için yazdığınız yazıya uygun reklamlar ziyaretçilerinize sunulacaktır. Gelen ziyaretçi bu reklamlara tıklayarak size para kazandıracaktır.

4. Anahtar Kelime Odaklı içerik

Google Adsense programı içerik odaklı çalışır. Yazdığınız yazının içeriğini anlamak ister ve ona göre davranır. Eğer içeriğinizi anlayamazsa düzgün reklam çıkmayacaktır buda ziyaretçiye ulaşamamak demektir. Ona anahtar kelimeler ile yardımcı olmalısınız veya içeriğinizi adwords den anahtar kelime seçerek de yazabilirsiniz. Uygun reklam makalenizdeki anahtar kelimeler sayesinde yayınlanacaktır. Bu da gelirinizi artırmaya yardımcı olur.

Mesela Web Tasarım ile ilgili bir makale yazmak istiyorsunuz, bunun için anahtar kelime olarak şunları kullanabilirsiniz: Web tasarım, web sayfası yapma, web dizayn gibi. Bu sayede Google adsense’e yardımcı olursunuz.

5. Çoklu Reklam Oluşturmak

Tek bir resim reklamı seçmek yerine birden çok reklam düzeneği kurabilirsiniz. Makale içine Reklam bağlantıları, sağ yada sol kolona reklam gökdelenleri kurabilirsiniz. Bu çeşitlilik yaratacaktır ve böylece herkese hitap etmiş olursunuz.

6. Google Adsense için kanal kullanımı

Önemli olan hangi sayfaların dönüşüm verilerini takip etmenizdir. Bu hangi sayfanın daha popüler olduğunu bilmeniz açısında fayda sağlayacaktır. Google size en fazla 200 kanal oluşturmanızı sağlar. Bundan mutlaka yararlanın. Kendi kanallarınızı oluşturun ve bunları deneme yolu ile optimize edin böylelikle en iyi reklam türünü seçmiş olursunuz.

7. Trafik

Son olarak, ve önemli bir konuda site trafiğini artırmak maalesef bu basit bir konu değildir. Özgün içerik, kaliteli backlink, ve reklam gibi alternatifleri sayabiliriz ama bu başka bir yazı konusu.

Adsense de gelir elde etmek zor bir iştir ve sabırlı olmak gerekir . Çok çalışılmalı ve azimli olmalıdır. Maalesef çoğu webmaster hemen para kazanmak istemektedir. Bazen yakaladığın bir konu sana çok kolay para kazandırabilir. Sürekli üretmeli ve aktif olunmalıdır hemen pes etmemeliyiz…


Herkese bol kazançlar.
Kategori: Software | Görüntülenme: 1451 | Ekleyen: Editor | Etiket: para kazanma, AdSense, Gelir | Derece: 0.0/0
Yorumlar: 0
Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir.
[ Kayıt Ol | Giriş ]
Kategoriler
Antalya [6]
Antalya hakkında aradığınız herşeyi bulacağınız bir kategori.
Türkiye [4]
Güzel ülkemiz Türkiye'den kareler
Software [7]
Yazılım bilgi paylaşım ve download bölümü
Hardware [0]
Donanım ve Test bölümü
Etiket Bulutu
bedava template wordpress Full ücrestsiz ücretsiz Portal şehir rehberi Antalya foto kent rehber resim tatil Antray çarpışma kaza iPhone Itunes jailbreak kırma Software yapmak yazılım blogspot Drupal Free joomla şablon tema thema domain name hosting kampanya Web Sayfası döviz forex kolay para kazanma para yatırım AdSense Gelir para kazanma
Youtube
Arkadaşınla Paylaş
Arşiv

Antalya Kent Portalı © 2024
Free website builderuCoz